KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wycieczka do Powsina - Gospodarstwo Agroturystyczne

W dniach 26.06 i 27.06.2018 roku dzieci z wszystkich grup w naszym przedszkolu wzięły udział w wycieczce do Gospodarstwa Agroturystycznego „Cztery Pory Roku” w Powsinie. Całodzienny pobyt w gospodarstwie dostarczył dzieciom wspaniałych wrażeń. Nasi milusińscy mieli okazję zobaczyć zwierzęta mieszkające na farmie takie jak: świnki wietnamskie, króliki, koguty, kury i małe kurczątka, kaczki i bohatera dnia kucyka Fernando. Każde chętne dziecko mogło odbyć przejażdżkę na grzbiecie kucyka. Dzieci poznawały zasady zdrowego odżywiania i samodzielnie wykonywały cocktail owocowy. Dużym zainteresowaniem cieszyły się warsztaty plastyczne, podczas których dzieci „wyczarowały” swoimi rączkami piękne kolorowe motyle. Po tylu ciekawych zajęciach apetyt rośnie, a podana zupa pomidorowa znikała z talerzy. W otoczeniu gospodarstwa zorganizowane były miejsca zachęcające do aktywności ruchowej: „mała Tyrolka”, trampoliny, labirynt, „ścieżka spryciarza”, boisko do mini piłki nożnej itp. Cała wycieczka nie mogła się obyć bez pieczonych kiełbasek. Dzieci z uśmiechem na buziach wróciły do przedszkola, długo jeszcze dzieląc się między sobą wrażeniami z wycieczki.