Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Informacja o składnikach i produktach żywieniowych

W procesie technologii żywienia, w Przedszkolu 427 „Kraina Radości” nie używamy: białego cukru, soli warzonej, koncentratów, konserw, produktów przetworzonych i gotowych. Wszystkie niezdrowe produkty zastępujemy: miodem, syropem klonowym i w niewielkiej ilości solą morską lub himalajską. Koncentrujemy się na świeżych selekcjonowanych warzywach, owocach i produktach o najwyższej jakości, takich jak ryby, morele suszone na słońcu, oliwy z oliwek, oraz wiele więcej! Stosujemy wiele ziół i mieszanek naturalnych przypraw, aby smaki, jakie poznają nasi podopieczni, pozostały z nimi na dłużej i otwierały nowe horyzonty kulinarne.

Jadłospis planowany jest z wyprzedzeniem, w związku z tym może ulec zmianie ze względu na niedostępność danego produktu.
Jadłospis 20.01.2025 r. - 24.01.2025 r. 

 śniadanieobiadpodwieczorek

poniedziałek
20.01

pieczywo mieszane, masło, stół szwedzki z wyborem serów i wędlin, papryka, sałata, kabanos, morela suszona, herbata miętowa z miodemzupa pomidorowa z makaronem, pierogi z serem, sos malinowy surówka z selera z orzechami pinii, kompot wiśniowy

herbata malinowa z cytrusami, bułka pszenna  z masłem, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, jabłko

alergeny

A1, A2, A4A1, A2, A3, A6A1, A2

wtorek
21.01

pieczywo żytnie, masło, szynka, szczypiorek, pomidor, jogurt naturalny z owocami, marchewkarosół z makaronem, potrawka z kurczaka, kasza kuskus, brokuły z pieca, kompot z czarnej porzeczki

herbata rumiankowa z miodem i cytryną, bułka, masło, kiełbasa żywiecka, sałata, pomidor rzymski, banan

alergeny

A1, A2, A4A1, A2, A3, A4, A6A1, A2, A4

środa
22.01

pieczywo maślankowe, masło, polędwica wędzona z indyka, papryka, ogórek, kakao naturalne z miodemzupa kapuśniak, makaron kokardki z warzywami i szynką w pomidorach. sałata lodowa z koperkiem sosem jogurtowym, kompot z owoców mieszanychryż zapiekany z jabłkami i wanilią, bułka, masło, szynka z kurczaka, herbata rumiankowa, mandarynka

alergeny

A1, A2, A4A1, A2, A3, A4, A6, A13A1, A2, A4

czwartek
23.01

kasza manna z mlekiem, pieczywo z żurawiną, masło, kabanos, ogórek, pomidor, herbata owocowa z miodemzupa fasolowa z warzywami, filet z kurczaka, młode ziemniaki, marchewka mini z tymiankiem i miodem, kompot porzeczkowyherbata z cytryną, bułka z ziarnami, masło, polędwica sopocka, pomidor koktajlowy, jabłko

alergeny

A1, A2, A4A1, A2, A3, A4, A6A1, A2, A4

piątek
24.01

pieczywo mieszane, masło, ser żółty, papryka, pasta jajeczna, rzodkiewka, herbata rumiankowazupa literkowa z warzywami, filet z miruny, ryż aromatyzowany truflami i czosnkiem, surówka szwedzka z miodem i kukurydzą, kompot truskawkowy

chałka z masłem, serek waniliowy, morela suszona, kanapka z serem żółtym, herbata z cytryną, banan

alergeny

A1, A2, A3, A8A1, A2, A3, A4, A6A1, A2, A3, A7

Alergeny: A1-mleko krowie; A2-gluten; A3-jaja kurze; A4-mięso; A5-orzechy; A6-seler; A7-dwutlenek siarki; A8-ryby; A9-skorupiaki, A10-mięczaki, A11-soja; A12-lubin; A13-musztarda;A14-ziarno sezamowe.