Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Informacja o składnikach i produktach żywieniowych

W procesie technologii żywienia, w Przedszkolu 427 „Kraina Radości” nie używamy: białego cukru, soli warzonej, koncentratów, konserw, produktów przetworzonych i gotowych. Wszystkie niezdrowe produkty zastępujemy: miodem, syropem klonowym i w niewielkiej ilości solą morską lub himalajską. Koncentrujemy się na świeżych selekcjonowanych warzywach, owocach i produktach o najwyższej jakości, takich jak ryby, morele suszone na słońcu, oliwy z oliwek, oraz wiele więcej! Stosujemy wiele ziół i mieszanek naturalnych przypraw, aby smaki, jakie poznają nasi podopieczni, pozostały z nimi na dłużej i otwierały nowe horyzonty kulinarne.

Jadłospis planowany jest z wyprzedzeniem, w związku z tym może ulec zmianie ze względu na niedostępność danego produktu.

Jadłospis 12.05.2025 r. - 16.05.2025 r. 

dzień / dataśniadanieobiadpodwieczorek

poniedziałek
12.05

pieczywo pszenne (40g), masło (4g), szynka wieprzowa pieczona (10g), pomidor (20g), rzodkiewka (10g), płatki kukurydziane na mleku 3,2%, herbata owocowa 200ml z miodem (2g)            

alergeny: A1, A7

zupa jarzynowa z makaronem, seler (15g), pietruszka (15g), marchewka (20g), por (5g), ziemniaki(20g), kukurydza (5g), brukselka (5g), makaron (15g), pierogi z serem białym (150g), surówka z marchewki z jabłkiem i brzoskwinią (100g), kompot wieloowocowy (200ml)

alergeny: A1, A3, A7, A9

bułka wieloziarnista (40g) z masłem (4g), polędwica sopocka, pomidor daktylowy (10g), rumianek (200ml) z miętą i syropem klonowym (1g)

alergeny: A1, A7

wtorek
13.05

pieczywo razowe (40g), masło (4g), szynka wieprzowa (10g), ogórek (20g), papryka (20g), jogurt naturalny (200ml) z malinami (5g) i wanilią

alergeny: A1, A7

zupa krem z pomidorów (200ml), pulpa pomidorowa (30g), seler (20g), pietruszka(20g), marchewka (20g), por(5g), filet smażony z kurczaka w ziołach włoskich (100g), ziemniaki (100g), fasolka szparagowa(100g), kompot wiśniowy (200ml)

alergeny: A1, A3, A7, A9

herbata  malinowa (200ml) z miodem (2g), bułka wrocławska (40g), mleko (4g), polędwica sopocka (10g), twarożek z truskawkami (150g), rzodkiewka (10g), sałata, chipsy jabłkowe (5g), banan (80g)

alergeny: A1, A7

środa
14.05

kasza manna z malinami na mleku 3,2% (200ml), pieczywo lniane żytnie (40g), masło (4g), kiełbasa szynkowa (10g), pomidor (20g), papryka (20g),  herbata miętowa z limonką (200ml)

alergeny: A1, A7   

krupnik z ziemniakami (200ml), kasza jęczmienna (15g), ziemniaki(20g), seler (15g), pietruszka (15g), marchewka(20g), por(5g), spaghetti z szynką wieprzową (100g) i sosem pomidorowym, sałata lodowa z jogurtem naturalnym (100g), kompot wieloowocowy (200ml)

alergeny: A1, A7, A9

herbata (200ml) z miodem (2g) i cytryną, kisiel owocowy bez cukru (200ml), bułka wrocławska (40g), masło (4g), ser żółty, morela suszona (8g), wafle ryżowe (10g), jabłko (80g)

alergeny: A1, A7

czwartek
15.05

pieczywo żytnie z żurawiną (40g), płatki górskie na mleku 3,2%, masło (4g), kiełbasa żywiecka(10g),  kalarepa (10g), ogórek (20g), marchewka (20g), herbata miętowa z miodem i cytryną (200ml)

alergeny: A1, A2, A4

krem z zielonego groszku z grzankami (200ml), groszek zielony (30gr), seler (20g), pietruszka(20g), marchewka (20g), por(5g), indyk duszony (100g), kasza bulgur (100g), surówka wiosenna z kapusty pekińskiej (100g) z sosem malinowym, kompot mieszany (200ml)

alergeny: A1, A7, A9, A10

grahamka (40g) z masłem (4g), szynka z kurczaka, papryka, sałata, twarożek z ziołami, chrupki kukurydziane (8g), rumianek (200ml) z miętą i syropem klonowym (1g), gruszka (80g)

alergeny: A1, A7

piątek
16.05

kakao naturalne na mleku 3,2% (200ml), pieczywo razowe (40g), ser żółty (10g), masło (4g), ogórek (10g), papryka (10g)

alergeny: A1, A7

zupa ogórkowa (200ml), górek kiszony (15g), seler (15g), pietruszka (15g), marchewka (20g), por (5g), ziemniaki (20g), smażony filet z miruny (100g), ryż aromatyzowany czosnkiem i truflami (100g), surówka z kapusty kwaszonej (100g), kompot porzeczkowy (200ml)           

alergeny: A1, A3, A4, A7, A9

budyń waniliowy bez cukru (200ml), talarki jaglane bio (5g), mandarynki (80g), bułka wrocławska (40g), masło (4g), ser żółty, żurawina suszona (2g)

alergeny: A1, A7

Alergeny

A1 - mleko krowie, A2 - gluten, A3 - jaja kurze, A4 - mięso, A5 - orzechy, A6 - seler; A7- dwutlenek siarki, A8 - ryby, A9 - skorupiaki, A10 - mięczaki, A11 - soja,  A12 - łubin,  A13 - musztarda, A14 - ziarno sezamowe