Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Informacja o składnikach i produktach żywieniowych

Z radością informujemy iż w procesie technologii żywienia, w przedszkolu 427 „Kraina Radości” nie używamy: białego cukru, soli warzonej, koncentratów, konserw, produktów przetworzonych i gotowych. Wszystkie niezdrowe produkty zastępujemy: miodem, syropem klonowym i w niewielkiej ilości solą morską lub himalajską. Koncentrujemy się na świeżych selekcjonowanych warzywach, owocach i produktach o najwyższej jakości, takich jak ryby, morele suszone na słońcu, oliwy z oliwek, oraz wiele więcej! Stosujemy wiele ziół i mieszanek naturalnych przypraw, aby smaki jakie poznają nasi podopieczni, pozostały z nimi na dłużej i otwierały nowe horyzonty kulinarne.

Jadłospis planowany jest z wyprzedzeniem, w związku z tym może ulec zmianie ze względu na niedostępność danego produktu.
Jadłospis 12.08.2024 r. - 16.08.2024 r. 

 

 śniadanieobiadpodwieczorek

poniedziałek
12.08

stół szwedzki z wyborem wędlin i warzyw, kakao na mleku, pieczywo mieszane, ser żółty, kabanosy, morela suszona, masło, marchewka i kalarepa do chrupania  zupa krem z pomidorów z ryżem, makaron z serem i musem truskawkowym, surówka z marchewką i brzoskwinią i jabłkiem, kompot wieloowocowybułka wrocławska, masło, szynka od szwagra, papryka, herbata z cytryną i miodem, gruszka, woda mineralna

alergeny

A1,A2,A4,A7A1,A2,A6A1,A2,A4

wtorek
13.08

kasza manna na mleku z wanilią, pieczywo razowe, polędwica sopocka, masło, jajko na twardo, szczypiorek, pomidor daktylowy, kalarepazupa z soczewicy, gulasz wieprzowy w sosie pieczeniowym z szalotką kasza gryczana biała, fasolka szparagowa, kompot z czarnej porzeczki

ryż z owocami, ciasteczka jaglane bio, morela suszona, bułka z serem żółtym, banan, woda mineralna

alergeny

A1,A2,A4A1,A2,A4,A6A2,A7

środa
14.08

jogurt pitny z owocami sezonowymi, pieczywo żytnie, masło, kiełbasa krakowska, ser żółty, ogórek, papryka, owoce, żurawina suszonazupa krupnik, ziemniaki, filet z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, ogórkiem, kukurydzą i sosem winegret, kompot wieloowocowylemoniada, bułka z masłem, szynka z kurczaka, papryka, sałata, mandarynka, woda mineralna        

alergeny

A1,A2,A4,A7A1,A2,A4,A6A1,A2,A4

czwartek
15.08

ŚwiętoŚwiętoŚwięto

alergeny

   

piątek
16.08

płatki owsiane na mleku, pieczywo maślankowe, masło, ser żółty, papryka, pomidor, chipsy jabłkowe           zupa ogórkowa, filet z miruny, ziemniaki młode, surówka z kapusty kwaszonej z marchewką, jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowyjogurt naturalny z truskawkami, chałka z masłem, żurawina suszona, brzoskwinia, woda mineralna

alergeny

A1,A2A1,A2,A3,A6,A8A1,A2,A3,A7

Alergeny: A1-mleko krowie; A2-gluten; A3-jaja kurze; A4-mięso; A5-orzechy; A6-seler; A7-dwutlenek siarki; A8-ryby; A9-skorupiaki, A10-mięczaki, A11-soja; A12-lubin; A13-musztarda;A14-ziarno sezamowe.