Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Informacja o składnikach i produktach żywieniowych

W procesie technologii żywienia, w Przedszkolu 427 „Kraina Radości” nie używamy: białego cukru, soli warzonej, koncentratów, konserw, produktów przetworzonych i gotowych. Wszystkie niezdrowe produkty zastępujemy: miodem, syropem klonowym i w niewielkiej ilości solą morską lub himalajską. Koncentrujemy się na świeżych selekcjonowanych warzywach, owocach i produktach o najwyższej jakości, takich jak ryby, morele suszone na słońcu, oliwy z oliwek, oraz wiele więcej! Stosujemy wiele ziół i mieszanek naturalnych przypraw, aby smaki, jakie poznają nasi podopieczni, pozostały z nimi na dłużej i otwierały nowe horyzonty kulinarne.

Jadłospis planowany jest z wyprzedzeniem, w związku z tym może ulec zmianie ze względu na niedostępność danego produktu.
Jadłospis 13.01.2025 r. - 17.01.2025 r. 

 śniadanieobiadpodwieczorek

poniedziałek
13.01

pieczywo mieszane, masło, stół szwedzki z wyborem serów i wędlin, pomidor, morela suszona, kabanos, herbata owocowa, marchewkazupa krem z pomidorów z ryżem, kluski leniwe, surówka z marchewki z jabłkiem i brzoskwinią, kompot wieloowocowyherbata miętowa, bułka wrocławska, jajko, szczypiorek, pomidor daktylowy, chrupki kukurydziane, jabłko

alergeny

A1, A2, A4A1, A2, A3, A6A1, A2, A3, A4, A11

wtorek
14.01

pieczywo razowe, masło, szynka wieprzowa, ogórek, papryka, jogurt naturalny z owocami i waniliąkrem z zielonego groszku, grzanki ziołowe, kurczak w sosie słodko kwaśnym, kasza kuskus, surówka colesław z maślanką i syropem klonowym, kompot wiśniowyherbata malinowa, pizza hawajska, bułka wrocławska, ser żółty, chipsy jabłkowe, banan

alergeny

A1, A2, A4A1, A2, A3, A4, A6, A13A1, A2, A4, A7

środa
15.01

pieczywo razowe, masło, kiełbasa szynkowa, pomidor, papryka, tuńczyk w sosie mango, herbata miętowa z limonką           krupnik z ziemniakami, udko pieczone, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowyherbata z miodem i cytryną, budyń bez cukru, morela suszona, kanapka z serem żółtym, jabłko

alergeny

A1, A2, A4A1, A2, A3, A4, A6A1, A2, A7

czwartek
16.01

płatki kukurydziane na mleku, pieczywo żytnie, masło, kiełbasa żywiecka, kalarepa, ogórek, marchewka, herbata miętowa z miodem i cytryną

zupa z soczewicy, spaghetti z sosem pomidorowym i szynką, sałata lodowa z sosem serowym, kompot mieszanygrahamka z masłem, szynka z kurczaka, papryka, chrupki kukurydziane, lemoniada z miętą, pomarańcza

alergeny

A1, A2, A4A1, A2, A4, A5A1, A2, A4

piątek
17.01

kakao naturalne na mleku, pieczywo mieszane, ser żółty, masło, ogórek, papryka, humus z pieczoną papryką w oliwiezupa ogórkowa, kotlet rybny, ziemniaki, warzywa na parze, kompot porzeczkowydrożdżówka z serem, mus owocowy, kanapka z serem żółtym, mandarynki, żurawina suszona, woda

alergeny

A1, A2A1, A2, A3, A6, A8A1, A2, A7, A11

Alergeny: A1-mleko krowie; A2-gluten; A3-jaja kurze; A4-mięso; A5-orzechy; A6-seler; A7-dwutlenek siarki; A8-ryby; A9-skorupiaki, A10-mięczaki, A11-soja; A12-lubin; A13-musztarda;A14-ziarno sezamowe.