Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Informacja o składnikach i produktach żywieniowych

W procesie technologii żywienia, w Przedszkolu 427 „Kraina Radości” nie używamy: białego cukru, soli warzonej, koncentratów, konserw, produktów przetworzonych i gotowych. Wszystkie niezdrowe produkty zastępujemy: miodem, syropem klonowym i w niewielkiej ilości solą morską lub himalajską. Koncentrujemy się na świeżych selekcjonowanych warzywach, owocach i produktach o najwyższej jakości, takich jak ryby, morele suszone na słońcu, oliwy z oliwek, oraz wiele więcej! Stosujemy wiele ziół i mieszanek naturalnych przypraw, aby smaki, jakie poznają nasi podopieczni, pozostały z nimi na dłużej i otwierały nowe horyzonty kulinarne.

Jadłospis planowany jest z wyprzedzeniem, w związku z tym może ulec zmianie ze względu na niedostępność danego produktu.
Jadłospis 18.11.2024 r. - 22.11.2024 r. 

 

 śniadanieobiadpodwieczorek

poniedziałek
18.11

pieczywo mieszane, masło, stół szwedzki z wyborem serów i wędlin, kabanos, papryka, ogórek, marchewka, morela suszona, kakao z miodemzupa pomidorowa, naleśniki z serem, surówka z selera z ananasem i rodzynkami, kompot wiśniowy

herbata malinowa z cytrusami i miodem, bułka pszenna z masłem, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, chrupki kukurydziane, jabłko

alergeny

A1, A2, A4, A7A1, A2, A3, A6A1, A2, A4

wtorek
19.11

jogurt naturalny z owocami, pieczywo żytnie, masło, szynka z kurczaka, ogórek, papryka, pomidorzupa krem z zielonego groszku z grzankami, filet z kurczaka, ziemniaki, surówka colesław z maślanką i wiśniami, kompot z czarnej porzeczki

herbata rumiankowa z miodem i cytryną, ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, bułka z masłem, szynka, banan

alergeny

A1, A2, A4A1, A2, A3, A4, A6, A13A1, A2, A4

środa
20.11

płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska podsuszana, papryka, ogórek, chipsy jabłkowe, herbata miętowa z miodem                        zupa z soczewicy, makaron kokardki z warzywami i szynką w pomidorach, sałata lodowa z koperkiem, sosem jogurtowym, kompotherbata z miodem i cytryną, grahamka z ziarnami, masło, polędwica sopocka, pomidor, sałata, śliwka

alergeny

A1, A2, A4, A7A1, A2, A3, A4, A6, A13A1, A2, A4

czwartek
21.11

kasza manna z mlekiem i świeżymi malinami                 pieczywo z żurawiną, masło, kabanos, ogórek małosolny, pomidor.  herbata owocowa z miodem i cytrynąrosół  z pieczonymi warzywami, szynka duszona z papryką, kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty, kompot porzeczkowyherbata rumiankowa z miodem i pomarańczą,  bułka wyborowa, kiełbasa szynkowa, kalarepa, rzodkiewka, jabłko

alergeny

A1, A2, A4A1, A2, A3, A4, A6, A13A1, A2, A4

piątek
22.11

pieczywo mieszane, masło ser żółty, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, pasta jajeczna, herbata miętowa z syropem klonowymzupa ogórkowa, filet z miruny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z miodem i gruszką, kompot  wiśniowy

chałka z masłem, twarożek brzoskwiniowy z wanilią, kanapka z żółtym serem, herbata z cytryną, gruszka

alergeny

A1, A2, A3A1, A2, A3, A4, A6, A8A1, A2, A3

Alergeny: A1-mleko krowie; A2-gluten; A3-jaja kurze; A4-mięso; A5-orzechy; A6-seler; A7-dwutlenek siarki; A8-ryby; A9-skorupiaki, A10-mięczaki, A11-soja; A12-lubin; A13-musztarda;A14-ziarno sezamowe.