KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Bal karnawałowy 2021

Dzień 12.02.2021 roku był dniem niezwykle radosnym i roztańczonym w naszym przedszkolu odbył się bowiem BAL KARNAWAŁOWY.

Międzynarodowy Dzień Puzzli i Łamigłówek

Łamigłówki i krzyżówki to sprytne ćwiczenia główki.Główka pracuje,rebusy rozwiązuje.

Słoneczka wysyłają kartki na Dzień Babci i Dziadka

W tym roku dzieci z grupy Słoneczek wybrały się na pocztę i wysłały zrobione przez siebie laurki z okazji Dnia Babci i Dziadka.

Zimowe zabawy

21.01.2021
Zimowe zabawy

Zimowe zabawy

21.01.2021

W tym roku dzieci miały okazję bawić się radośnie na śniegu. Z wielkim zapałem lepiły małe i duże kule śnieżne. W efekcie powstały pięknie wystrojone bałwany. Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć.

Święty Mikołaj i Fabryka Elfów

Do spotkania ze Św. Mikołajem dzieci przygotowywały się od kilku dni. Wykonywane były ozdoby choinkowe, a w salach pojawiły się choinki dekorowane własnoręcznie przez dzieci. W poniedziałek 07.12.2020 roku w każdej z grup zorganizowana została „Mikołajkowa Olimpiada Sportowa”.

Dzień Górnika - Barbórka

Wszystkie przedszkolaki doskonale wiedzą jak ważna i ciężka jest praca górników. W przeddzień Barbórki w przedszkolu podany został obiad śląski, a w zestawie drugiego dania była regionalna potrawa śląska czyli kluski z dziurką, karminadle (mielone kotlety) i modra (czerwona) kapusta.

Dzień Pluszowego Misia

Pluszowe Misie swoje urodziny obchodzą 25 listopada z tej okazji w każdej grupie dzieci obchodziły ten dzień bardzo radośnie i aktywnie. Dzieci poznały historię powstania Święta Pluszowego Misia. Cały dzień wypełniony był atrakcjami takimi jak: zabawy i tańce z misiami, misiowa gimnastyka, quiz wiedzy o misiach.

Narodowe Święto Niepodległości - 11 listopada

Od poniedziałku 09.11.2020 r. w naszym przedszkolu dzieci uczestniczyły w zajęciach wzbogacających wiadomości o Polsce.

Dzień Japonii

09.11.2020
Dzień Japonii

Dzień Japonii

09.11.2020

Dnia 02.11.2020 r. w przedszkolu zorganizowany został "Dzień Japonii". W ciągu całego dnia dzieci miały wiele okazji do słuchania tradycyjnej muzyki japońskiej, oglądania filmów edukacyjnych przybliżających życie i obyczaje japońskie oraz poznania rytmu dnia japońskich dzieci.

Święto Pieczonego Ziemniaka

Pełen atrakcji i smakowitości był dzień 24.09.2020 r. W tym dniu w przedszkolu obchodziliśmy Dzień Pieczonego Ziemniaka. Już przy wejściu dzieci witał bohater dnia czyli – wspaniały uśmiechnięty ziemniak na wielkim plakacie. Dzieci w każdej z grup mogły poznać historię tego pysznego warzywa.