KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Konkurs recytatorski - Wiersze dźwiękiem przepełnione, języki skaczą jak szalone

W miesiącu maju 2021 odbył się w naszym przedszkolu Dzielnicowy Konkurs Recytatorski pt. „Wiersze dźwiękiem przepełnione, języki skaczą jak szalone.” Każde przedszkole mogło zgłosić dwoje dzieci z poszczególnych grup wiekowych, wyłonionych podczas eliminacji wewnątrzprzedszkolnych.

Dzień Dziecka 2021

W tym niezwykle radosnym dniu nasze przedszkolaki już od progu witane były dźwiękami muzyki. Był to dzień obfitujący w wesołe zabawy przy muzyce, gry i zabawy ruchowe na powietrzu oraz tak bardzo lubiane przez milusińskich zabawy z bańkami mydlanymi.

Ogólnopolski Tydzień Czytania Dzieciom

Książki posiadają niezwykły dar rozbudzania wyobraźni dziecięcej, ale nie tylko. To dzięki książkom dzieci poznają nowe ciekawe historie, odkrywają w sobie ciekawość poznawczą świata, są inspiracją do poszukiwań odpowiedzi na różnorodne zagadnienia, a przede wszystkim zachęcają do nauki czytania.

Dzień Ziemi - 22 kwietnia

„Przywróć naszą Ziemię” to hasło tegorocznego dnia Ziemi. Nasze przedszkolaki doskonale wiedzą, że o przyrodę należy dbać. Segregacja śmieci, recykling, troska o rośliny i zwierzęta, oszczędzanie wody i energii elektrycznej to tematy znane dzieciom.

Dzień Bezpiecznego Internetu 2021

W naszym życiu internet stał się nieodłącznym elementem codzienności. Korzystanie z nowych technologii niesie ze sobą wiele aspektów pozytywnych, jednak używanie ich zbyt często może nieść ze sobą także negatywny wpływ na funkcjonowanie każdego z użytkowników.

Bal karnawałowy 2021

Dzień 12.02.2021 roku był dniem niezwykle radosnym i roztańczonym w naszym przedszkolu odbył się bowiem BAL KARNAWAŁOWY.

Międzynarodowy Dzień Puzzli i Łamigłówek

Łamigłówki i krzyżówki to sprytne ćwiczenia główki.Główka pracuje,rebusy rozwiązuje.

Słoneczka wysyłają kartki na Dzień Babci i Dziadka

W tym roku dzieci z grupy Słoneczek wybrały się na pocztę i wysłały zrobione przez siebie laurki z okazji Dnia Babci i Dziadka.

Zimowe zabawy

21.01.2021
Zimowe zabawy

Zimowe zabawy

21.01.2021

W tym roku dzieci miały okazję bawić się radośnie na śniegu. Z wielkim zapałem lepiły małe i duże kule śnieżne. W efekcie powstały pięknie wystrojone bałwany. Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć.

Święty Mikołaj i Fabryka Elfów

Do spotkania ze Św. Mikołajem dzieci przygotowywały się od kilku dni. Wykonywane były ozdoby choinkowe, a w salach pojawiły się choinki dekorowane własnoręcznie przez dzieci. W poniedziałek 07.12.2020 roku w każdej z grup zorganizowana została „Mikołajkowa Olimpiada Sportowa”.