KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Bal karnawałowy - Słoneczka i Motylki

W karnawale, w karnawale, wybieramy się na bale, są fryzury i kreacje, są konkursy i atrakcje.W dniu 22.01.2020 r. w naszym przedszkolu odbył się pierwszy bal karnawałowy w Nowym 2020 Roku. Dzieci z grup Słoneczka i Motylki bawiąc się radośnie w kolorowych strojach, przeniosły się do krainy Shreka.

Wycieczka do fabryki bombek

29.10.2019 r. dzieci z grupy „Motylków” wybrały się na wycieczkę autokarową do fabryki bombek w Warszawie. Przedszkolaki mogły obserwować długi proces produkcji ozdób choinkowych i zobaczyły jak powstają bombki. Podziwiając ogrom pracy włożony w tworzenie bombek w pierwszym etapie dzieci zostały zapoznane z procesem

Występy świąteczne

W grudniu dzieci ze wszystkich grup naszego przedszkola przygotowały występy świąteczne.Kotki, Misie i Biedronki przygotowały dla Rodziców świąteczno- zimową inscenizację. Najmłodsze Biedroneczki pięknie przywitały zimę piosenką „Przyszła zima biała”.

Spotkanie z Mikołajem

Tradycyjnie 6 grudnia przedszkole odwiedził Święty Mikołaj ze wspaniałymi prezentami dla wszystkich dzieci.

Warsztaty z anatomii człowieka - Kotki

W październiku i listopadzie w grupie Kotki odbyły się warsztaty z anatomii człowieka.

Święto Niepodległości

W dniu 8.XI.2019 roku dzieci z wszystkich grup, nauczyciele oraz pracownicy przedszkola zebrali się w sali ruchowej naszego przedszkola i uroczyście zaśpiewali o godz. 11.11 hymn Polski. Spotkanie miało patriotyczny charakter, a galowe stroje podkreślały rangę i powagę uroczystości.

Nasza Rakieta na Królewskim Festiwalu Światła

W dniach 19 - 20.10.2019 r. na plaży Wilanów odbył się Królewski Festiwal Światła. W sali widowiskowej Urzędu Dzielnicy Wilanów można było obejrzeć wystawę prac placówek oświatowych, w tym naszą Rakietę Przyszłości. W galerii można obejrzeć kolaż obrazujący powstanie Rakiety. Dziękujemy...

Dzień Edukacji Narodowej

W dniu 14 października obchodzone było święto nauczycieli i pracowników oświaty. Z tej okazji w Przedszkolu nr 427 „Kraina Radości” odbyło się uroczyste spotkanie dzieci z wszystkich grup przedszkolnych oraz kadry pedagogicznej i niepedagogicznej zatrudnionej w przedszkolu. Pani Dyrektor powitała wsz...

Tydzień kodowania - Kotki

W ramach tygodnia kodowania w grupie Kotki odbyły się liczne zabawy rozwijające logiczne myślenie, umiejętność planowania oraz umiejętność pracy zespołowej. Zabawy na macie do kodowania, żywa gra planszowa, gry z wykorzystaniem mini maty urozmaicały dzieciom jesienne dni w przedszkolu....

Żyrafa Ola

08.10.2019
Żyrafa Ola

Żyrafa Ola

08.10.2019

W dniu 8 października przedszkole odwiedziła sympatyczna Żyrafa Ola, która od razu podbiła serca najmłodszych przedszkolaków z grupy Pszczółek i Biedronek. Dzieci witały i przytulały nową przyjaciółkę. W starszych grupach - Krasnoludkach, Kotkach i Zajączkach odbyły się warsztaty, podcz...