KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Narodowe Święto Niepodległości - 11 listopada

Od poniedziałku 09.11.2020 r. w naszym przedszkolu dzieci uczestniczyły w zajęciach wzbogacających wiadomości o Polsce.

Dzień Japonii

09.11.2020
Dzień Japonii

Dzień Japonii

09.11.2020

Dnia 02.11.2020 r. w przedszkolu zorganizowany został "Dzień Japonii". W ciągu całego dnia dzieci miały wiele okazji do słuchania tradycyjnej muzyki japońskiej, oglądania filmów edukacyjnych przybliżających życie i obyczaje japońskie oraz poznania rytmu dnia japońskich dzieci.

Święto Pieczonego Ziemniaka

Pełen atrakcji i smakowitości był dzień 24.09.2020 r. W tym dniu w przedszkolu obchodziliśmy Dzień Pieczonego Ziemniaka. Już przy wejściu dzieci witał bohater dnia czyli – wspaniały uśmiechnięty ziemniak na wielkim plakacie. Dzieci w każdej z grup mogły poznać historię tego pysznego warzywa.

Rok przedszkolny dobiega końca, to czas na pożegnanie przedszkola przez dzieci 6 - letnie.

Dzień Dziecka

01.06.2020

Dzień Dziecka

01.06.2020

Dzień Dziecka jest świętem obchodzonym niemal na całym świecie. W Polsce swoje święto dzieci obchodzą 1 czerwca, jednak w innych krajach ten dzień świętowany jest w różnych miesiącach. Międzynarodowy Dzień Dziecka został wprowadzony w 1952 roku na rzecz zapewnienia bezpieczeństwa dzieciom na całym świecie.

Nasza Ojczyzna – 1 maja Święto Pracy, 2 maja Święto Flagi, 3 maja Święto Uchwalenia Konstytucji

„Powiewa flaga”( Czesław Janczarski)Powiew flaga, gdy wiatr się zerwieA na tej fladze biel jest i czerwień.Czerwień – to miłość, biel- serce czystePiękne są nasze barwy ojczyste.

Dzień Ziemi - 22 kwietnia

Nasza piękna Ziemia, cudowna planeta i wspaniałe miejsce do życia dla nas ludzi, zwierząt i roślin. Doceniamy i podziwiamy jej piękno o każdej porze roku. To właśnie Ziemia zachwyca nas przemiennością i jednorodnością równocześnie. Dbamy o wspólne miejsce do życia i szanujemy jej piękno.

Dzień Wielkiej Brytanii

To był wyjątkowy dzień pełen niespodzianek. Panie nauczycielki ze wszystkich grup otrzymały scenariusze zajęć i zabaw od Pani Marleny i Pani Oli, które prowadzą zajęcia z języka angielskiego w naszym przedszkolu.W holu przedszkola były ustawione rekwizyty tematycznie symbolizujące Wielką Brytanię.

Bal karnawałowy na Radosnej

Od rana 30.01.2020 r. dzieci z wielką radością oczekiwały na bal karnawałowy, który odbył się w sali widowiskowej CKW. Tu przywitali dzieci Superman i Batman, zapraszając wszystkich do tańca. Następnie wszystkie grupy zostały poproszone o wybranie sobie na czas balu nazwy związanej z kosmosem.

Bal karnawałowy - Słoneczka i Motylki

W karnawale, w karnawale, wybieramy się na bale, są fryzury i kreacje, są konkursy i atrakcje.W dniu 22.01.2020 r. w naszym przedszkolu odbył się pierwszy bal karnawałowy w Nowym 2020 Roku. Dzieci z grup Słoneczka i Motylki bawiąc się radośnie w kolorowych strojach, przeniosły się do krainy Shreka.