KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Teatr Aktorów Niezwykłych - zapisy

Zapraszamy serdecznie do udziału w tworzeniu i prezentacji spektaklu przygotowywanego przez „Teatr Aktorów Niezwykłych”.
Teatr, którego aktorami i współtwórcami są rodzice naszych przedszkolaków rozpoczyna trzeci sezon artystyczny.
Państwa zaangażowanie i wspólna aktorska przygoda są dla dzieci ogromną atrakcją i wielką dawką radości w Dniu Dziecka (to dzień naszego występu).
Przyjętą i doskonale sprawdzającą się konwencją artystyczną jest pantomima spójna z narracją i podkładem muzycznym.
Serdecznie zapraszamy osoby chętne i dołączenie do naszego zespołu teatralnego.
Informacji szczegółowych chętnie udzielą:
koordynator zespołu Beata Kozłowska oraz Aleksandra Niedzieska – nauczycielka gr. I Biedronki.

 


„W karnawale, w karnawale,
wybieramy się na bale,
są fryzury i kreacje,
są konkursy i atrakcje.”


„W Krainie Radości” – pod takim hasłem odbędzie się w naszym przedszkolu bal karnawałowy.
Wspólne tańce, konkursy, zabawy rozpoczną się o godz. 9.45 dnia 30.01.2020 r.(czwartek) dla dzieci z oddziałów przy ul. Radosnej 11

a dla dzieci z oddziałów przy ul. Sobieskiego 15 o godz. 10.30 dnia 22.01.2020 r. (środa).
Prosimy o przygotowanie dla dziecka dowolnego stroju karnawałowego umożliwiającego swobodne uczestniczenie w balu.

 

Mamo! Tato!

Przyprowadzając chore lub niedoleczone dziecko do przedszkola, pamiętajcie że :
• zapewnienie opieki choremu dziecku jest obowiązkiem Waszym, a nie pracowników przedszkola;
• zaobserwowanie u dziecka symptomów złego samopoczucia będzie wiązało się z powiadomieniem Was o konieczności odebrania dziecka z przedszkola i pójścia do lekarza;
• przyprowadzenie chorego dziecka może pogorszyć stan jego zdrowia, a nawet zagrażać jego życiu; 
• Wasze chore dziecko zaraża kolegów i koleżanki;
• dziecko „niedoleczone” lub bezpośrednio po przebytej chorobie jest wyraźnie osłabione, a jego organizm jest podatny na kolejne infekcje lub inne choroby;
• niewyleczona do końca choroba niesie ryzyko powikłań zdrowotnych Waszego dziecka oraz konsekwencji: 
- przedłużonej absencji w pracy przynajmniej jednego z rodziców,
- podniesienia kosztów leczenia dziecka
• długotrwała nieobecność naraża dziecko na utratę udziału w zajęciach dydaktycznych, imprezach kulturalnych, ciekawych wydarzeniach i wycieczkach realizowanych w tym czasie w przedszkolu. 

Drodzy Rodzice, pamiętajcie też, że zdrowe dziecko jest aktywne i radosne. 

Profilaktyka to ważna sprawa - sprawdzać włosy to podstawa!! 

Drodzy Rodzice, przypominamy o regularnym sprawdzaniu włosów dzieciom. Jest to szczególnie ważne w okresie wakacyjnym, gdyż w tym czasie dzieci przebywają w wielu nowych miejscach. 

Bezpieczeństwo

Zwracamy Państwa uwagę na jakże istotny temat bezpieczeństwa dzieci w szeroko pojętym znaczeniu.
Pod poniższym linkiem https://bezpiecznaszkola.men.gov.pl/ znajdziecie Państwo ważne informacje w temacie:
1. Dbanie o bezpieczeństwo
2. Sytuacje nadzwyczajne
3. Dbanie o klimat szkoły
4. Przeciwdziałanie uzależnieniom
5. Zapewnienie bezpieczeństwa w sieci
6. Promowanie zdrowego stylu życia
7. Edukacja dotycząca ochrony środowiska

Prosimy o zapoznanie z regulaminami na temat bezpieczeństwa w naszym przedszkolu, w zakładce dla rodziców – procedury. 

Likwidacja oddziałów zamiejscowych Przedszkola nr 427

Z dniem 31 sierpnia 2020 r. wyraża się zamiar przekształcenia Przedszkola nr 427 "Kraina Radości" w Warszawie przy ul. Radosnej 11 poprzez likwidację oddziałów zlokalizowanych przy ul. Jana III Sobieskiego 15 w Warszawie.
Poniżej zamieszczamy treść uchwały nr XIX/477/2019 Rady m. st. Warszawy. 

Uchwała nr XIX/477/2019 RADY MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY

Pismo Zastępcy Burmistrza Dzielnicy Wilanów

Oświadczenie o zapoznaniu się z Uchwałą nr XIX/477/2019 RADY MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY