KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Wydłużenie terminu rekrutacji do przedszkoli, oddziałów przedszkolnych i klas pierwszych w szkołach podstawowych

Została podjęta decyzja o wydłużeniu rekrutacji do przedszkoli, oddziałów przedszkolnych i klas pierwszych (ogólnodostępnych i integracyjnych) w szkołach podstawowych.
Rodzice, którzy nie zarejestrowali wniosków w systemie i nie przesłali ich do przedszkola/szkoły pierwszego wyboru będą mogli to zrobić w terminie do 23 kwietnia br.
Możliwość rejestracji wniosków w systemie rekrutacyjnym zostanie ponownie uruchomiona 30 marca br.
o godz. 13.00.
Do 23 kwietnia br. przedłużono również termin na uzupełnienie braków we wnioskach już złożonych.
Dokumenty można przesyłać na adresy mailowe placówki. Nie trzeba dostarczać ich osobiście.
Rodzice, którzy już złożyli wnioski nie muszą ponownie ich składać.

Szanowni Rodzice i Opiekunowie!

W związku z sytuacją występowania koronawirusa w Polsce, a także mając na uwadze wprowadzenie nowych zasad bezpieczeństwa, w tym ograniczenia w przemieszczaniu się, Mazowiecka Policja w trosce o bezpieczeństwo dzieci i młodzieży apeluje o wzmożenie nadzoru nad pociechami.
W tym trudnym dla wszystkich okresie, szczególnie istotne jest, aby respektować ustanowione zasady, a dzieci i młodzież uczulić na konieczność zaniechania kontaktów bezpośrednich z rówieśnikami, unikanie miejsc publicznych oraz pozostanie w domach.
Respektowanie zasad przez wszystkich pozwoli uniknąć ryzyka zarażenia Państwa i Waszych bliskich.

Uwaga!

Zgodnie z Rozporządzeniem MEN z dnia 20 marca 2020 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie czasowego funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 informuję Państwa o przedłużeniu zawieszenia działalności przedszkola
do 10 kwietnia 2020 r.
Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej
O dalszej organizacji pracy Przedszkola zostaną Państwo poinformowani za pośrednictwem Rady Rodziców oraz naszej strony internetowej www.przedszkole427.pl.
Zgodnie z tzw. specustawą - dotyczącą szczególnych rozwiązań w walce z epidemią koronawirusa - rodzicom dzieci w wieku do lat 8, będzie przysługiwał dodatkowy zasiłek opiekuńczy w przypadku nieprzewidzianego zamknięcia żłobka, przedszkola, szkoły lub klubu dziecięcego.
Dodatkowy zasiłek opiekuńczy przysługuje rodzicom lub opiekunom prawnym dzieci, którzy:

  • opiekują się dzieckiem poniżej 8 roku życia,
  • są objęci ubezpieczeniem chorobowym.

Szczegółowe informacje pod linkiem:

https://www.gov.pl/web/gov/uzyskaj-zasilek-opiekunczy-na-opieke-nad-zdrowym-dzieckiem
Anna Zakrzewska
Dyrektor Przedszkola nr 427

List Prezydenta m. st. Warszawy

List Prezydenta m. st. Warszawy do rodziców

Uproszczenie zapisów na dyżury wakacyjne w przedszkolach i oddziałach przedszkolnych w szkołach

W obecnej sytuacji epidemiologicznej rodzice nie składają w placówkach wniosków o wydanie hasła dostępu do systemu zapisów na dyżur wakacyjny.
W dniach 23 - 25 marca br. dyrektorzy przedszkoli i szkół przekażą rodzicom na adresy mailowe hasła dostępu.
Rodzice dzieci biorących udział w rekrutacji do przedszkoli/oddziałów przedszkolnych lub klas pierwszych na rok szkolny 2020/2021 korzystają z hasła nadanego
w systemie elektronicznej rekrutacji.

Od 25 marca br. rodzice wypełniają wniosek na dyżur wakacyjny jedynie w elektronicznym systemie zapisów.
Nie muszą dostarczać wersji papierowej wniosku do przedszkola/szkoły.
Poniżej publikujemy zmodyfikowany harmonogram zapisów oraz zasady organizacji opieki wakacyjnej w przedszkolach
i oddziałach przedszkolnych w szkołach w okresie lipiec – sierpień 2020 r.
Harmonogram rekrutacji na dyżur wakacyjny w roku szkolnym 2019/2020
Zasady zapisów na dyżur wakacyjny w roku szkolnym 2019/2020

Zmiana zasad rekrutacji do przedszkoli i I klas szkół podstawowych, w związku z koronawirusem w Polsce

Wnioski przyjmowane będą do 20 marca. Rodzice mogą skorzystać z dwóch sposobów:
1. Wysłanie skanu wniosku i pozostałych dokumentów drogą mailową na adres placówki. Adresy mailowe i numery telefonów placówek można znaleźć na stronach przedszkoli lub na stronie Biura Edukacji www.edukacja.warszawa.pl w zakładce Edukacja warszawska/szkoły i placówki publiczne w zestawieniu w pliku excel.
2. Dostarczenie dokumentów w wersji papierowej do placówki. W placówce zachowane są zaostrzone reguły sanitarne: płyn do dezynfekcji rąk, ograniczony kontakt z pracownikami, zachowanie odpowiedniego 1,5 metrowego dystansu między obecnymi w budynku. Ewentualnie konsultacje udzielane są wyłącznie telefonicznie i mailowo.
W przypadku niemożności otrzymania z zakładu pracy zaświadczenia placówki będą przyjmować oświadczenia rodziców o ich późniejszym dostarczeniu.
http://edukacja.warszawa.pl/dla-ucznia-i-rodzica/rekrutacja/przedszkolaki/22121_zmiana-zasad-rekrutacji-do-przedszkoli-i-i-klas
W związku z wprowadzeniem możliwości przesłania skanów dokumentów (wniosku/zgłoszenia i dokumentów potwierdzających spełnianie kryteriów rekrutacyjnych  w rekrutacji do przedszkoli, oddziałów przedszkolnych i klas I szkół podstawowych na rok szkolny 2020/2021) dotyczących rekrutacji na adres mailowy, do rodziców będzie odsyłany mail potwierdzający przyjęcie wniosku.

Podziękowanie dla rodziców

Dziękujemy serdecznie rodzicom, którzy uczestniczą w życiu przedszkolnym biorąc udział w spotkaniach grupowych podczas, których czytają dzieciom książki, przedstawiają swoje pasje i hobby oraz przybliżają wykonywane przez siebie zawody. Bardzo dziękujemy również za zaangażowanie w organizowaniu wydarzeń kulturalnych,  uroczystości przedszkolnych oraz wzbogacanie kącików zainteresowań. Polecamy korzystanie z ciekawych pozycji literackich znajdujących się w kąciku bibliotecznym naszego przedszkola. Kącik biblioteczny jest dostępny dla wszystkich chętnych. I tu kolejne podziękowanie dla rodziców którzy wzbogacają kącik biblioteczny i zachęcają swoje dzieci do korzystania z niego.
Zachęcamy wszystkich rodziców do dalszej aktywnej współpracy.

Procedura postępowania w związku z potencjalnym ryzykiem zakażenia koronawirusem na terenie Przedszkola nr 427 „Kraina Radości” w Warszawie

Procedura postępowania w związku z potencjalnym ryzykiem zakażenia koronawirusem na terenie Przedszkola nr 427 „Kraina Radości” w Warszawie
Aktualności Głównego Inspektora Sanitarnego 
https://gis.gov.pl/kategoria/aktualnosci/

Plakat informacyjny Ministerstwa Zdrowia

Kampania edukacyjna dotycząca koronawirusa s.1

Kampania edukacyjna dotycząca koronawirusa s.2

Działania prewencyjne w Przedszkolu nr 427

Przedszkole nr 427 „Kraina Radości” podjęło działania prewencyjne w związku z zagrożeniem wystąpienia koronawirusa.
W celu zapewnienia zalecanej higieny rąk, łazienki w przedszkolu zostały wyposażone w środki dezynfekujące, zlecono wzmożoną dezynfekcję klamek, stołów, łazienek, toalet.
Przy wejściu do placówki zostaną w najbliższym czasie umieszczone zbiorniki ze środkiem dezynfekującym do rąk.
Ponadto informujemy, że Przedszkole jest w ciągłym kontakcie z Kuratorium Oświaty w sprawie zasad postępowania w sytuacji ewentualnego zagrożenia i zalecanych środków ochronnych.
Jednocześnie prosimy wszystkich Rodziców o zachowanie szczególnej ostrożności i o przeprowadzenie rozmowy na ten temat z dziećmi.

Jeśli Państwo lub/i dzieci w ciągu ostatnich 14 dni podróżowaliście do krajów dotkniętych epidemią koronawirusa (Chiny, Korea Południowa, Włochy, Iran, Japonii, Tajlandii, Wietnamu, Singapuru i Tajwanu (aktualna lista krajów dostępna jest na stronach: www.who.intwww.ecdc.europa.euwww.gis.gov.pl)), i zaobserwowaliście u siebie lub/i dzieci objawy grypopodobne, należy bezzwłocznie, telefonicznie powiadomić staję sanitarno-epidemiologiczną lub zgłosić się do szpitala z oddziałem zakaźnym, gdzie określony zostanie dalszy tryb postępowania medycznego.  
Prosimy o szczególną czujność, bo chodzi o bezpieczeństwo wszystkich dzieci w przedszkolu, rodziców oraz pracowników.

Plakat CHA Wilanów

Plakat CHA Wilanów

Rekrutacja do Szkoły Podstawowej nr 400 w Warszawie,
al. Rzeczypospolitej 23 B na rok szkolny 2020/2021

Zapisy uczniów do kl. II-VIII w Szkole Podstawowej nr 400 w Warszawie, al. Rzeczypospolitej 23B, na rok szkolny 2020/2021

Informujemy, że zapisy uczniów do klas od II do VIII w Szkole Podstawowej nr 400 w Warszawie al. Rzeczypospolitej 23B, będą prowadzone od 24 lutego do 13 marca 2020 r. Do ww. klas będą przyjmowane wyłącznie dzieci zamieszkujące na terenie obwodu Szkoły Podstawowej nr 400 w Warszawie. Informacja o obwodach szkół podstawowych, które będą obowiązywać od 1.09.2020 r. dostępna jest pod linkiem: https://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/AB05CE03-6567-4B07-8E6E-6546175F6206/1493215/686_uch.pdf

Uchwałą nr 231/V/2020 z dnia 8 stycznia 2020 r. Zarząd Dzielnicy Wilanów m.st. Warszawy wskazał Zespół Szkół nr 79 im. Stanisława Kostki Potockiego, jako właściwy do przeprowadzenia postępowania rekrutacyjnego do nowo tworzonej Szkoły Podstawowej nr 400 w Warszawie, al.  Rzeczypospolitej 23B.

W dniach od 24.02 do 13.03. 2020 r.rodzice uczniów zamieszkujących w obwodzie Szkoły Podstawowej nr 400, zainteresowani zapisaniem dziecka do ww. szkoły, jako szkoły obwodowej, mogą zapisać dziecko w Zespole Szkół nr 79 im. Stanisława Kostki Potockiego według niżej podanego harmonogramu:

  • Ø poniedziałek – 24.02, 2.03 i 9.03.2020 r., w godz. 16.00-19.00;
  • Ø wtorek - 25.02., 3.03. i 10.03.2020 r., w godz. 8.00 - 11.00;
  • Ø środa - 26.02., 4.03. i 11.03.2020 r., w godz. 16.00 - 19.00;
  • Ø czwartek – 27.02., 5.03. i 12.03.2020 r., w godz. 00 - 19.00
  • Ø piątek - 28.02., 6.03. i 13.03.2020 r., w godz. 7.00 - 10.00
  • Ø sobota -7.03.2020 r., w godz. 10.00 - 14.00.

Zapisy prowadzi Komisja Rekrutacyjna w holu Zespołu Szkół nr 79 im. Stanisława Kostki Potockiego.

 Rekrutacja uczniów do kl. I i oddziałów przedszkolnych w Szkole Podstawowej nr 400 w Warszawie, al.  Rzeczypospolitej 23B, na rok szkolny 2020/2021

Informujemy, że postępowanie rekrutacyjne do oddziałów wychowania przedszkolnego i kl. I w Szkole Podstawowej nr 400 w Warszawie, al. Rzeczypospolitej 23B, odbywać się będzie za pomocą elektronicznego systemu, zgodnie z harmonogramami zamieszczonymi na stronie Biura Edukacji Urzędu m.st. Warszawy, linki:
Do oddziałów wychowania przedszkolnego: http://edukacja.warszawa.pl/dla-ucznia-i-rodzica/rekrutacja/przedszkolaki,
Do kl. I: http://edukacja.warszawa.pl/dla-ucznia-i-rodzica/rekrutacja/szkola-podstawowa.

Rodzice wprowadzają do systemu dane dziecka i dokonują rejestracji wniosku o przyjęcie do oddziału przedszkolnego w Szkole Podstawowej nr 400 lub zgłoszenia/wniosku o przyjęcie do kl. Szkoły Podstawowej nr 400 w Warszawie. Zarejestrowany wniosek/zgłoszenie należy wydrukować, podpisać i złożyć wraz z wymaganymi dokumentami w sekretariacie Zespołu Szkół nr 79 im. Stanisława Kostki Potockiego w Warszawie, ul. Wiertnicza 26. W postępowaniu rekrutacyjnym, czynności dyrektora Szkoły Podstawowej nr 400 wykonuje dyrektor Zespołu Szkół nr 79 im.  Stanisława Kostki Potockiego w Warszawie.

Teatr Aktorów Niezwykłych - zapisy

Zapraszamy serdecznie do udziału w tworzeniu i prezentacji spektaklu przygotowywanego przez „Teatr Aktorów Niezwykłych”.
Teatr, którego aktorami i współtwórcami są rodzice naszych przedszkolaków rozpoczyna trzeci sezon artystyczny.
Państwa zaangażowanie i wspólna aktorska przygoda są dla dzieci ogromną atrakcją i wielką dawką radości w Dniu Dziecka (to dzień naszego występu).
Przyjętą i doskonale sprawdzającą się konwencją artystyczną jest pantomima spójna z narracją i podkładem muzycznym.
Serdecznie zapraszamy osoby chętne i dołączenie do naszego zespołu teatralnego.
Informacji szczegółowych chętnie udzielą:
koordynator zespołu Beata Kozłowska oraz Aleksandra Niedzieska – nauczycielka gr. I Biedronki.

Mamo! Tato!

Przyprowadzając chore lub niedoleczone dziecko do przedszkola, pamiętajcie że :
• zapewnienie opieki choremu dziecku jest obowiązkiem Waszym, a nie pracowników przedszkola;
• zaobserwowanie u dziecka symptomów złego samopoczucia będzie wiązało się z powiadomieniem Was o konieczności odebrania dziecka z przedszkola i pójścia do lekarza;
• przyprowadzenie chorego dziecka może pogorszyć stan jego zdrowia, a nawet zagrażać jego życiu; 
• Wasze chore dziecko zaraża kolegów i koleżanki;
• dziecko „niedoleczone” lub bezpośrednio po przebytej chorobie jest wyraźnie osłabione, a jego organizm jest podatny na kolejne infekcje lub inne choroby;
• niewyleczona do końca choroba niesie ryzyko powikłań zdrowotnych Waszego dziecka oraz konsekwencji: 
- przedłużonej absencji w pracy przynajmniej jednego z rodziców,
- podniesienia kosztów leczenia dziecka
• długotrwała nieobecność naraża dziecko na utratę udziału w zajęciach dydaktycznych, imprezach kulturalnych, ciekawych wydarzeniach i wycieczkach realizowanych w tym czasie w przedszkolu. 

Drodzy Rodzice, pamiętajcie też, że zdrowe dziecko jest aktywne i radosne. 

Profilaktyka to ważna sprawa - sprawdzać włosy to podstawa!! 

Drodzy Rodzice, przypominamy o regularnym sprawdzaniu włosów dzieciom. Jest to szczególnie ważne w okresie wakacyjnym, gdyż w tym czasie dzieci przebywają w wielu nowych miejscach. 

Bezpieczeństwo

Zwracamy Państwa uwagę na jakże istotny temat bezpieczeństwa dzieci w szeroko pojętym znaczeniu.
Pod poniższym linkiem https://bezpiecznaszkola.men.gov.pl/ znajdziecie Państwo ważne informacje w temacie:
1. Dbanie o bezpieczeństwo
2. Sytuacje nadzwyczajne
3. Dbanie o klimat szkoły
4. Przeciwdziałanie uzależnieniom
5. Zapewnienie bezpieczeństwa w sieci
6. Promowanie zdrowego stylu życia
7. Edukacja dotycząca ochrony środowiska
Prosimy o zapoznanie z regulaminami na temat bezpieczeństwa w naszym przedszkolu, w zakładce dla rodziców – procedury. 

Likwidacja oddziałów zamiejscowych Przedszkola nr 427

Z dniem 31 sierpnia 2020 r. wyraża się zamiar przekształcenia Przedszkola nr 427 "Kraina Radości" w Warszawie przy ul. Radosnej 11 poprzez likwidację oddziałów zlokalizowanych przy ul. Jana III Sobieskiego 15 w Warszawie.
Poniżej zamieszczamy treść uchwały nr XIX/477/2019 Rady m. st. Warszawy. 

Uchwała nr XIX/477/2019 RADY MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY
Pismo Zastępcy Burmistrza Dzielnicy Wilanów
Oświadczenie o zapoznaniu się z Uchwałą nr XIX/477/2019 RADY MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY