KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Archiwum 2017/2018

Wycieczka do Powsina - Gospodarstwo Agroturystyczne

W dniach 26.06 i 27.06.2018 roku dzieci z wszystkich grup w naszym przedszkolu wzięły udział w wycieczce do Gospodarstwa Agroturystycznego „Cztery Pory Roku” w Powsinie. Całodzienny pobyt w gospodarstwie dostarczył dzieciom wspaniałych wrażeń. Nasi milusińscy mieli okazję zobaczyć zwierzęta mieszkające na f...

Koncert Puch Puch

W dniu 25.06.2018 r. odwiedził nas teatrzyk Puch Puch ze spektaklem muzyczno - ruchowym „Na wakacje”. Ciekawe i zabawne opowiadania okraszone prostymi rekwizytami, a ukazanymi w innej „bajkowej” perspektywie np. koło – znane dzieciom jako część roweru, tu zostało ukazane jako „zaczar...

Gwiazdy dla Ziemi - Earth Festival - Grupa Sówki

W dniu 21.06.2018 r. dzieci z grupy „Sówki” z Przedszkola nr 427 wzięły udział w nagraniu materiału filmowego realizowanego przez Dash Media Group. Wybrane fragmenty w/w nagrania wyemitowane zostaną w dniu 08.07.2018 r. podczas koncertu Gwiazdy dla Ziemi – Earth Festival, który odbędzie ...

Teatr Rodziców z okazji Dnia Dziecka

"Niespodzianka udana, teatr od samego rana..." "Kopciuszek", "Śpiąca królewna" oraz "Piotruś Pan" to bajki, które Teatr Rodziców zaprezentował przedszkolakom z okazji Dnia Dziecka. Z prawdziwą lekkością, humorem, swobodą wyrazu artystycznego i pomysłowością aktorzy utożsamili się z bohaterami bajek...

Wycieczka Motylków do Muzeum Pałacu Króla Jana III Sobieskiego

21 maja grupa Motylków była w Muzeum Króla Jana III Sobieskiego w Wilanowie. Motylki podczas zwiedzania poznały historię pałacu. ...

Wycieczka do sklepu - grupa Smerfy

Grupa Smerfów w ramach zajęć wybrała się na wycieczkę do sklepu. Smerfy miały okazję poznać pracę sprzedawcy oraz sposób wykładania towarów w sklepie. Przedszkolaki zrobiły także małe zakupy, wybierając do swojego koszyka chrupki kukurydziane oraz warzywa na śniadanie. ...

Wizyta w Bibliotece - grupa Misie

15 maja dzieci z grupy Misie były na cyklicznych zajęciach w Bibliotece Publicznej. Pani Bibliotekarka czytała opowiadanie „O dzieciach, które kochały książki”. Dzieci z uwagą słuchały i trafnie odpowiadały na pytania. Po wizycie w bibliotece wszyscy zgodnie stwierdziliśmy, że z książką można się świ...

Wizyta w Bibliotece - grupa Smerfy

Smerfy w ramach cyklicznych zajęć odwiedziły Bibliotekę w CKW. Przedszkolaki z zaciekawieniem wysłuchały bajki "O dzieciach, które kochają książki". Na zakończenie swojej wizyty wykonały także laurki, przedstawiające Panie Bibliotekarki. ...

Przedszkolna Mini Olimpiada

Tego dnia w ramach zajęć gimnastycznych całe przedszkole wzięło udział w Mini Olimpiadzie. Nasze przedszkolaki dzielnie pokonały tor przeszkód oraz toczyły piłkę. Zajęcia upłynęły w miłej i serdecznej atmosferze, a wszystkie dzieci dopingowały siebie wzajemnie podczas różnych konkurencji. Po skończonych z...

Dzień Bibliotekarza - grupa Motylki

Grupa Motylków z okazji Dnia Bibliotekarza odwiedziła Bibliotekę w CKW. Dzieci podczas tego spotkania wysłuchały bajki pt. "O dzieciach, które kochają książki" P. Carnavasa. Motylki wykonały także laurki, które zostały powieszone na tablicy w bibliotece. ...