Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Warsztaty zdrowego jedzenia

Dnia 30.11.2018 r. dzieci z grupy „Sówki” i „Zajączki” wzięły udział w warsztatach żywieniowych. Zajęcia rozpoczęły się od spotkania z dietetykiem i przypomnieniem oraz utrwaleniem wiadomości na temat zasad prawidłowego odżywiania się. Poruszone zostały ważne tematy dotyczące spożywania nadmiernej ilości słodyczy, artykułów zawierających konserwanty oraz picia napojów gazowanych. Dzieci zdobyły informacje na temat jak ważne jest prawidłowe odżywianie dla wciąż rozwijającego się i rosnącego organizmu dziecka. Następnie, rozpoczęła się część praktyczna warsztatów, czyli zajęcia z panem kucharzem. „Sówki” i „Zajączki” przygotowywały: pastę z awokado, twarożkiem oraz jogurtem i szprotkami; kanapki z rukolą , kiełkami oraz pomidorem, a także napój bananowo - jabłkowo - kakaowy. Czy smakowało? Prosimy spojrzeć na fotografie zamieszczone niżej.