KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2018/2019

Festiwal piosenki dziecięcej

W dniu 15.03.2019 roku w Przedszkolu nr 427 „Kraina Radości” odbył się festiwal piosenki patriotycznej i ludowej. Dzieci ubrane w piękne stroje ludowe oraz z patriotyczne prezentowały przygotowane na to wydarzenie piosenki. Występy dzieci obserwowała komisja w której zasiedli: Dyrektor Anna Zakrzewsk...

"Ptasie radio" - przedstawienie Smerfów

W ramach bloku tematycznego "Ciekawi Polacy" grupa Smerfy przedstawiła radosnym przedszkolakom przedstawienie pt. "Ptasie radio" J. Tuwima. Sam wiersz został wzbogacony piosenką pt. "Kochajmy ptaki" oraz układem tanecznym "Norwegian dance" z aktywnego słuchania muzyki wg B. Strauss....

Wiosenne hodowle - grupa Kotków

W grupie kotki dzieci założyły pierwsze wiosenne hodowle. Przedszkolaki na zmianę sypały ziemię do doniczek i podlewały nasionka oraz cebulki. Czekamy na szczypior i koperek....

Zajęcia biblioteczne - grupa Zajączki

18 marca Zajączki były na zajęciach bibliotecznych w CKW. Poznały życie i twórczość Stanisława Moniuszki. W tym roku przypada 200 rocznica urodzin tego sławnego kompozytora....

Kiermasz potraw regionalnych

„Radosne przedszkolaki gotować potrafią, dlatego stół dzisiaj nakryty bogato. Na podróż po Polsce wszystkich zapraszają i mają nadzieję, że będzie smakowało.”Jakie smaki dominują w różnych regionach naszego kraju, można się było przekonać podczas degustacji potrawy wystawionych w holu...

Kiermasz potraw regionalnych - grupa Kotki

W ramach Kiermaszu potraw regionalnych zorganizowanego w naszym przedszkolu Kotki przygotowały sałatkę jarzynową. Pracy było dużo, jednak przedszkolaki wspaniale poradziły sobie z krojeniem warzyw w kostkę, ćwicząc przy tym umiejętność posługiwania się niezbędnymi do tego akcesoriami. Pyszna sałatka była reprezentantem...

Kiermasz potraw regionalnych - grupa Smerfy

14 marca dzieci z grupy Smerfy w ramach kiermaszu potraw regionalnych przygotowywały pączki. Pączki to świetny sposób na zabawy z dziećmi. Doskonaliliśmy zmysł dotyku oraz smaku, poznając pączki ziemniaczane z województwa kujawsko -pomorskiego....

Wielkie gotowanie - grupa Misiów

W ramach przygotowań do prezentacji potraw z różnych regionów Polski, Misie postanowiły upiec babkę ziemniaczaną. Babka ziemniaczana jest popularną potrawą w północno - wschodniej części Polski. Wszystkie dzieci pracowały z wielkim zaangażowaniem. Misie wspólnie przygotowały przepyszną babkę...

Manufaktura Czekolady - warsztaty Motylków

13 marca grupa Motylków wybrała się na wycieczkę do Manufaktury Czekolady - idealnego miejsca dla wszystkich łasuchów. Podczas warsztatów dzieci zdobyły informacje na temat procesu powstawania czekolady - od plantacji do tabliczki. Przedszkolaki przygotowały również własną tabliczkę czekolad...

Będziemy tęsknili... - grupa Smerfy

W tym tygodniu przyszło nam się pożegnać z jedną z naszych koleżanek - Helenką, która zmieniła przedszkole. Helu dziękujemy za wspólnie spędzony czas. Pozostaniesz na zawsze w naszych sercach. Życzymy Ci abyś w nowym przedszkolu poznała wspaniałych przyjaciół...