KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2018/2019

Bezpieczne wakacje - spotkanie ze Strażą Miejską

Wakacje to nie tylko czas błogiego wypoczynku, to jakże odpowiedni moment, aby przypominać dzieciom i nie tylko dzieciom o zasadach bezpieczeństwa. W piątek 19.07.2019 r. nasze przedszkolaki miały interesujące spotkanie z Panią Anią, Panem Andrzejem i Panem Piotrem przedstawicielami Straży Miejskiej. Nasi goście przypo...

Pożegnanie przedszkola przez Sówki

W dniu 26.06.2019 r. dzieci z grupy „Sówki” uroczyście pożegnały się z przedszkolem. „Marsz Radetzkiego” był utworem rozpoczynającym występ dzieci, a każdy z naszych absolwentów umieścił na dekoracji niesioną  gwiazdę ze swoim imieniem. Dzieci pięknie zaprezentowały się podcza...

Wycieczka do gospodarstwa agroturystycznego

W dniach 17.06.2019 r. – 19.06.2019 r. wszystkie dzieci z naszego przedszkola wyjeżdżały na wycieczkę do „Wioski Pod Kogutem.” Atrakcji podczas wycieczki było naprawdę dużo. Zaraz po przyjeździe dzieci zostały zaproszone do samodzielnego mieszania i ugniatania ciasta drożdżowego, z którego upie...

Zakończenie roku w Smerfach

W dniu 19.06.2019 r. odbyło się spotkanie integracyjne na zakończenie roku szkolnego dla dzieci z grupy Smerfy. W tym dniu dzieci otrzymały pamiątkowe książeczki i dyplomy. Czas upłynął wszystkim na wspaniałej zabawie w stonogę, z hula - hop oraz na muzycznych pląsach przy dźwiękach simamaka....

Misie na zielonej wyprawie w Wilanowie

W dniu 19.06.2019 r. dzieci z grupy Misie wybrały się do Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Dzieci wzięły tam udział w lekcji przyrodniczej "Zielona wyprawa". Była to niezwykła wyprawa w świat parkowej przyrody, podczas której dzieci dowiedziały się jakie rośliny i zwierzęta można spotkać w wilanow...

Piknik rodzinny - "Kolorowe jarmarki"

W dniu 07.06.2019 roku odbył się piknik rodzinny. Korzystając z gościnności Szkoły Podstawowej nr 300, na otaczającym ją terenie zorganizowane zostały stoiska z piknikowymi atrakcjami. Frekwencja rodziców jak zwykle bardzo dopisała, co sprawiło, że całość wypadła znakomicie. Piknik rozpoczął występ dzieci z grup...

Zabawy sensoryczne w przedszkolu - Kotki i Smerfy

Przedwakacyjny czas grupa Kotków i Smerfów spędza na beztroskich zabawach sensorycznych. W "Krainie Radości" upały nam nie straszne....

Warsztaty archeologiczne

10 czerwca w naszym przedszkolu odbyły się warsztaty archeologiczne, na których dzieci miały okazję zapoznać się z zawodem archeologa. Podczas warsztatów przedszkolaki badały prawdziwe zabytki oraz oglądały narzędzia pracy archeologa. Największą atrakcją dla dzieci były wykopaliska w specjalnie przygotowa...

Koncert Puch Puch - Motylki i Słoneczka

7 czerwca odbył się ostatni koncert w tym roku szkolnym duetu Puch Puch w naszym przedszkolu. Podczas tego koncertu Duduś i Gucio zabrali nas w wakacyjną podróż po świecie. Dzieci podzieliły się z innymi swoimi wakacyjnymi planami oraz wspólnie "spakowali" wyjazdowy plecak z niezbędnymi przedmiotami. Prze...

Warsztaty biblioteczne - grupa Motylki

5 czerwca grupa Motylków po raz ostatni w tym roku szkolnym udała się do Biblioteki w Centrum Kultury Wilanów. Podczas warsztatów Pani Agata zabrała dzieci w wakacyjną podróż z różnymi postaciami z literatury. Dzieci bawiły się wspólnie przy piosence "Małpa Filomena", pokazując...