KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pożegnanie przedszkola przez Sówki

W dniu 26.06.2019 r. dzieci z grupy „Sówki” uroczyście pożegnały się z przedszkolem. „Marsz Radetzkiego” był utworem rozpoczynającym występ dzieci, a każdy z naszych absolwentów umieścił na dekoracji niesioną  gwiazdę ze swoim imieniem. Dzieci pięknie zaprezentowały się podczas recytacji wierszy, gry na instrumentach perkusyjnych, śpiewu oraz oczywiście tańców. Dziewczynki z wielobarwnymi chustkami zatańczyły wdzięcznie do muzyki Piotra Czajkowskiego „Walc kwiatów”. Cała grupa wspaniale wykonała instrumentalizację perkusyjną do utworu Johanna Straussa II „Polka trisch- trasch”. Dla zmiany nastroju dzieci radośnie zatańczyły taniec country „Och Zuzanno”. Cały występ zakończyło wykonanie poloneza w strojach narodowych  do muzyki Wojciecha Kilara – Polonez do „Pana Tadeusza”. Program ułożony był retrospektywnie i dzieci wspominały w nim swoją drogę edukacyjną w latach 2017- 2019. Pani Dyrektor Anna Zakrzewska wręczyła dzieciom dyplomy i upominki. Bardzo serdeczne podziękowania złożyła także rodzicom za ich zaangażowanie w życie przedszkola wręczając im pamiątkowe dyplomy. W imieniu rodziców Pan Mariusz Krzemiński podziękował Pani  Dyrektor Annie Zakrzewskiej, nauczycielkom i osobom pracującym w przedszkolu za wkład pracy wniesiony w edukację dzieci i serdeczną nad nimi opiekę. Występ został nagrodzony gorącymi brawami przez rodziców i innych członków rodzin obecnych na uroczystości. Po gali absolwentów w Centrum Kultury Wilanów dzieci i rodzice przeszli do sali grupy „Sówki” na poczęstunek i  wspólne miłe wspomnienia.