Warsztaty molekularne
W dniu 21.10.2022 r. dzieci z grup I, III, V, VI wzięły udział w zajęciach Akademii Małego Kuchcika. Tematem przewodnim spotkania była kuchnia molekularna. Nasze przedszkolaki miały okazję poznać właściwości suchego lodu oraz ciekłego azotu. Był to czas radosnej zabawy połączonej z nauką. W pierwszej części zajęć wytworzona została gęsta mgła i sucha piana, którą dzieci mogły dotykać. Z zaciekawieniem przyglądały się też ćwiczeniu z butelką i balonem. W czasie zajęć wszyscy degustowali także dymiące soczki jabłkowe oraz smocze chrupki, które sprawiały, że dym wylatywał nosem i buzią. Na zakończenie dzieci jadły przygotowane wspólnie z prowadzącym sorbetowe lody. Wszystkie przedszkolaki były bardzo zadowolone z zajęć, z ogromną radością uczestniczyły w warsztatach.
Zapraszamy do obejrzenia zdjęć umieszczonych w galerii.