KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Konkurs recytatorski - Wiersze dźwiękiem przepełnione, języki skaczą jak szalone

W miesiącu maju 2021 odbył się w naszym przedszkolu Dzielnicowy Konkurs Recytatorski pt. „Wiersze dźwiękiem przepełnione, języki skaczą jak szalone.” Każde przedszkole mogło zgłosić dwoje dzieci z poszczególnych grup wiekowych, wyłonionych podczas eliminacji wewnątrzprzedszkolnych. Konkurs miał formę prezentacji dowolnego utworu poetyckiego w formie nagrania audio- video. Celem konkursu było: popularyzowanie poezji dziecięcej, rozwijanie zdolności recytatorskich u dzieci, prezentacja umiejętności dzieci, zaprezentowanie się przed kamerą. Komisja konkursowa dokonująca oceny występów dzieci brała pod uwagę następujące kryteria: dobór tekstu, interpretacja tekstu, kultura słowa, ogólne wrażenie artystyczne (uzasadniony gest sceniczny, element ruchu, strój), dykcja i emisja głosu.
W konkursie brały udział dzieci 4 – letnie, 5- letnie i 6- letnie (decydował rok urodzenia).
Laureaci I, II i III miejsca z poszczególnych grup wiekowych otrzymali dyplomy i nagrody rzeczowe. Pozostali uczestnicy konkursu otrzymali dyplomy oraz drobne upominki.
Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji konkursu w przyszłym roku szkolnym.

Zwycięzcami konkursu w poszczególnych kategoriach zostali:
Laureaci- Kategoria I -dzieci w wieku lat 4:
Miejsce I - Wiktoria Pyzel – Przedszkole Nr 427 „Kraina Radości” w Warszawie.
Miejsce II - Lena Musselmann Helmeringen – Przedszkole Nr 416 im. UNICEF w Warszawie.
Miejsce III – Franciszek Nitka – Przedszkole Nr 427 „Kraina Radości” w Warszawie.
Laureaci - Kategoria II – dzieci w wieku 5-6 lat:
Miejsce I - Antoni Krysiewicz – Przedszkole Nr 416 im. UNICEF w Warszawie.
EX AEQUO Miejsce II
• Tomasz i Marek Makarscy- Oddział przedszkolny SP Nr 358 im. Hetmana Jana Zamoyskiego w Warszawie
• Ada Goreń – Przedszkole Nr 427 „Kraina Radości” w Warszawie
EX AEQUO Miejsce III
• Patrycja Rostek – Przedszkole Nr 427 „Kraina Radości” w Warszawie
• Ruben Duran Kozielski – Przedszkole Nr 427 „Kraina Radości” w Warszawie
Wyróżnienia:
• Aleksander Rocztejn – Przedszkole Nr 427 „Kraina Radości”
w Warszawie
• Laura Łyjak - Przedszkole Nr 427 „Kraina Radości” w Warszawie