Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Kiermasz potraw regionalnych

„Radosne przedszkolaki gotować potrafią,
dlatego stół dzisiaj nakryty bogato.
Na podróż po Polsce wszystkich zapraszają
i mają nadzieję, że będzie smakowało.”

Jakie smaki dominują w różnych regionach naszego kraju, można się było przekonać podczas degustacji potrawy wystawionych w holu przedszkola. Polska od strony kulinarnej zaprezentowała się niezwykle ciekawie i różnorodnie. Wśród potraw, których smakiem można było się delektować znalazły się: małopolskie wafelki przekładane, opolskie placuszki na zsiadłym mleku, pączki ziemniaczane z regionu kujawsko- pomorskiego, podkarpackie szyszki z masy krówkowej, mazowiecka sałatka jarzynowa oraz suwalska babka ziemniaczana. Wspaniałemu wyglądowi potraw towarzyszył ich niepowtarzalny smak. Wnioskując po zainteresowaniu degustacją, zaproponowane potrawy odpowiadały gustom smakowym wszystkich gości.